3D product rendering

Flinc specialiseert zich in 3D product rendering. Met onze vaardigheden en uw 3D modellen kunt u uw producten in verschillende materialen, verlichting en texturen bekijken. Bekijkt u uw product compleet of in een exploded view? Uw fantasie is hierbij de enige beperking

Wij vertalen ideeën naar een digitale werkelijkheid

You name it, we render it.

3D Rendering

Een product rendering is een foto die gemaakt is door middel van een computer met specifieke software. De basis van deze foto is een 3D model waaraan materialen, texturen en verlichting worden toegevoegd.

Door de flexibiliteit van de software kan de look & feel van uw product vooraf worden bepaald. Daarnaast kunnen wij er afbeeldingen en video’s mee creëren die met een camera niet mogelijk zijn. Denk aan het vervormen en verkleuren van het product, exploded views, fade in en fade out van componenten. De beperkende factor hierbij is de eigen fantasie.

Het voordeel van 3D product rendering is dat het een realistisch beeld geeft van hoe een product eruit zal zien. Hierdoor kunnen wij bedrijven helpen bij het maken en evalueren van ontwerpen.

Compacte en moderne thuisbatterij voor energieopslag, geïnstalleerd in een huishoudelijke omgeving, ter ondersteuning van duurzame energiegebruik

3D product renders

3D product renders ondersteunen het verhaal dat je wilt uitdragen met jouw product. Perfecte visualisaties dienen als promotiemateriaal voor jouw bedrijf of heldere afbeeldingen leggen het product haarfijn uit. Zowel in foto als in video helpen 3D product renders op verschillende gebieden, van marketing materiaal tot productiehandleidingen.

Onze werkwijze

Als u een concept of idee verder wilt ontwikkelen met een 3D render kunnen wij u gedurende elke fase helpen. Ook voor het het omzetten van een 3D render naar een fysiek product hebben wij de kennis en kunde in huis.

Kennismaking

Met de kennismaking gaan we het probleem definiëren. Hierbij nemen we alle eisen en wensen mee. Ook kijken we naar het einddoel en naar het beste plan van aanpak.

Specificaties

Voordat wij aan de slag gaan met de eerste concepten moeten wij weten in welke afwerking de 3D render moet worden aangeleverd. Dit zorgt voor de juiste uitstraling, echter kan dit later in het proces altijd nog worden bijgesteld.

Concept

In de tweede fase presenteren wij enkele concepten die allemaal aansluiten bij de vastgestelde eisen en wensen. Samen met met u kiezen we één of meerdere concepten die geheel worden uitgewerkt.

Eindproduct

3D product renders kunnen in alle gangbare video en afbeelding formaten worden aangeleverd. Daarnaast is iedere resolutie mogelijk. Er zijn hier geen beperkingen in. Er is zelfs de mogelijkheid om het model middels AR (augmented reality) formats te uploaden.

Wij werken graag met:

Onze 3D product renders hebben al veel bedrijven geholpen om tot een mooi project te komen. Wij werken graag met onderstaande partijen.

3d product render

Your idea, we’ll do the rest.

Wat kunt u verwachten van 3D product rendering?

De duur van het renderen van het product hangt in grote mate af van de complexiteit van de afbeelding of video. Het opzetten van de 3D omgeving waarin materialen, texturen, lichtinval en eventueel animaties zijn verwerkt kost het meeste tijd.

Wij beschikken over up to date software en krachtige PC’s zodat u nooit langer hoeft te wachten dan noodzakelijk. 

De kosten voor het renderen van een product hangt sterk samen met de complexiteit van de totale opzet. Een simpel product met enkele onderdelen is makkelijker goed in beeld te brengen dan grote complexe industriële systemen waarbij de onderdelen geanimeerd worden. We komen graag met u in contact om naar uw wensen te bespreken.

Kennis van design én engineering

Flinc ondersteund in het gehele ontwikkelproces van een product. Het visualiseren van een product is slecht een deel van het totale traject. Wij snappen als geen ander hoe een product in elkaar zit en met welke technieken het wordt gemaakt. Zo ontzorgen wij van A tot Z. Wat ons uniek maakt is dat wij onze software met elkaar laten communiceren door middel van makro’s en scripts. Grote batches van modellen en afbeeldingen kunnen wij automatiseren. Zo bieden wij nog meer waar voor uw geld.

Wanneer wij een samenwerking aangaan dan zorgen wij er voor dat het goed komt. Wij zijn een flexibel team dat graag de handen uit de mouwen steekt. Met onze skills helpen we bedrijven verder en maken we graag de wereld een beetje mooier.

Eerdere projecten

Bekijk hier een greep uit onze eerdere projecten als industrieel product ontwerpbureau.
Al onze projecten bekijk je in ons portfolio.

3D Product rendering

Visualiseer uw nieuwste producten en ideeën

Samen met onze opdrachtgevers bekijken we het probleem dat we gaan oplossen. In veel gevallen zijn dit oplossingen die nog niet bestaan. Wij zijn gespecialiseerd in oplossen van complexe vraagstukken. Met onze moderne werkplaats schakelen wij moeiteloos tussen de ontworpen modellen en fysieke producten.

Meet our team

Dat wij ons werk leuk vinden is terug te zien in de behaalde eindresultaten. Met heldere communicatie en onze veelzijdige kennis en kunde helpen wij u van a tot z. Hierbij staat onze no nonsens aanpak centraal. 

Het is staat stellen van uw ambitie is ons bestaansrecht. Wij als technische creatievelingen halen ons plezier uit het succes van anderen. Als jonge makers kunnen we snel schakelen en staan wij altijd open voor nieuwe ideeën. U bent van harte welkom!

3D rendering

Veelgestelde vragen

Over 3D product rendering krijgen wij regelmatig vragen. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen met een 3D product render hebben wij de meeste gestelde vragen hieronder opgenomen. Is uw vraag toch nog niet beantwoord? Dan kunt het het beste contact met ons opnemen.

Het is de vertaling van idee naar digitale realiteit. Met specifieke software wordt een virtuele omgeving gemaakt met uw product centraal. Door te variëren in opstelling, belichting, materialen en producten is alles mogelijk. Hierdoor ontstaat een realistisch beeld van het product om te evalueren of om uw klant te overtuigen.

Dit wordt niet alleen gebruikt voor het visualiseren van een idee, maar ook om het design verder te optimaliseren. Daarnaast kunnen de verschillende weergaves zoals een exploded view, fade in of fade out beelden creëren die nooit met een echte camera gemaakt kunnen worden. Dit kan worden ingezet ter verduidelijk van de werkzaamheid of voor marketing doeleindes. 

Hoelang dit duurt hangt sterk af van de wensen en eisen van het ontwerp. Ook beïnvloed  de complexiteit van het te ontwerpen idee de totale ontwerp-tijd. 

Er is geen vaste prijs voor een 3D product render. De prijs hangt sterk af van de eisen en wensen van het ontwerp. Ook beïnvloed  de complexiteit van het te ontwerpen idee de prijs.