Engineering

Wij zorgen voor goed
functionerende producten

Engineering

Your Idea, we’ll do the rest

Wij bieden Industrieel productontwerp en engineering services. Voor technische vraagstukken bent u bij ons aan het juiste adres. Of het om de optimalisatie van een enkel klein onderdeel of om het ontwerp van een complete machine gaat.  Wij passen onze brede kennis van productietechnieken toe om ontwerpen te maken die goed zijn. Van enkel stuks tot massaproductie. Wij weten welke productietechnieken het beste passen bij uw product. Door in-house prototyping schakelen wij snel tussen praktijk en de tekentafel. We houden nauw contact met producenten. We leveren enkel stuks machines, maar ook massaproductie van duizenden stuks.

Kennis als basis

Door jarenlange ervaring in het ontwerpen van machines en producten zien wij snel wat de juiste weg is om te bewandelen. Wilt u iets automatiseren of heeft u een slimme oplossing nodig in een product? Daar hebben wij ervaring mee! 

Wij bedenken innovatieve oplossingen die simpelweg goed werken. Het combineren van slimme elektronica, metaal, en kunststof is voor ons geen enkel probleem. Het enige wat wij nodig hebben is het doel van het product. Samen met u stellen wij de randvoorwaarden op en beginnen we direct met het uitwerken van de concepten. Zo ziet u snel uw nieuwe machine of product werkelijkheid worden. 

Koelmachine voor groenafval in bedrijf, ontworpen om de temperatuur van organisch afval te reguleren en de afbraak te vertragen, ter bevordering van een efficiëntere afvalverwerking.
Technische tekening van een kunststof spuitgiet onderdeel, met gedetailleerde afmetingen, snijlijnen, en inkepingen, die de precieze ontwerpdetails voor productie illustreren.

Volledige ontzorging

Wij staan vanaf moment een veel met u in contact. Dit zodat wij zeker weten dat het product goed aansluit bij uw wensen. Het ontwikkel proces heeft een iteratief karakter, iedere keuze heeft effect op het gehele product.  Wij nemen u hierin mee door regelmatig updates te sturen. Ook laten we u mee kijken met onze digitale versie van het product. Hierin ziet u tot in de puntjes of het product is wat u er van verwacht.

Uiteindelijk krijgt u het eindproduct ingepakt bij u op de stoep. Wij bewaken de kwaliteit door duidelijke afspraken en technische tekeningen. Zo spitsen wij ons toe op waar wij goed in zijn en kunt u het product direct gebruiken of verkopen. Voor machines maken wij duidelijke gebruikershandleidingen zodat u er veilig mee aan de slag kan. Neem gerust een kijkje in ons portfolio.

Bewezen techniek

Bij het maken van machines, installaties of producten gebruiken wij passende onderdelen. In een prototype gebruiken we standaard off the shelve onderdelen om snel werkingsprincipes te bewijzen. In producten en machines gebruiken we industriële oplossingen. Er is niets zo vervelend als een product dat niet werkt. Blijkt dat er toch nog veranderingen moeten worden doorgevoerd of dat een machine moet worden uitgebreid dan draaien wij daar onze hand niet voor om!

Foto van de industriële aansturingselektronica van een machine, weergegeven door robuuste schakelaars, bedieningspanelen en bekabeling, ontworpen voor duurzame en efficiënte machinebesturing.
frame technische installatie

Uw partner in innovatie

Bij Flinc gaan we verder dan alleen het realiseren van uw technische projecten; we streven naar een partnership waar innovatie, kwaliteit, en uw tevredenheid voorop staan. Op locatie met uw medewerkers zetten wij de productie op. Met onze uitgebreide expertise en toewijding aan volledige ontzorging, staan we garant voor het leveren van oplossingen die niet alleen voldoen aan, maar uw verwachtingen overstijgen. Of het nu gaat om het fijn afstemmen van een klein onderdeel of het van de grond af aan ontwerpen van een complete machine, wij zijn de drijvende kracht achter uw succes. Laat ons de uitdagingen aangaan en de oplossingen bieden die uw bedrijf vooruithelpen. Uw idee is het begin; de rest, dat regelen wij. 

Hier een linkje naar ons portfolio, en via hier kom je met ons in contact.

Veiligheid en functie

In de kern van elk project dat we ondernemen bij Flinc productontwikkeling, ligt onze toewijding aan veiligheid en het leveren van  toegevoegde waarde. We begrijpen dat machines niet alleen efficiënt en productief moeten zijn, maar ook veilig voor alle gebruikers. Daarom integreren we geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en volgen we strikte industriestandaarden bij het ontwerpen van onze machines. Dit zorgt niet alleen voor de bescherming van de gebruiker, maar verhoogt ook de betrouwbaarheid en levensduur van de machines, wat direct bijdraagt aan de waarde voor uw bedrijf. Door samen te werken met Flinc productontwikkeling, kiest u voor een partner die veiligheid en toegevoegde waarde vooropstelt in elk aspect van het ontwerp en productieproces.

Kantelaar in actie binnen een productieruimte, gebruikt voor het efficiënt draaien of positioneren van zware ladingen, zichtbaar met robuuste constructie en veiligheidsvoorzieningen in een industriële omgeving.
Een geavanceerde productiemachine in werking binnen de industriële omgeving van een bedrijfshal, uitgerust met elektronica en pneumatiek, omgeven door materialen.

Efficiëntie en schaalbaarheid

De afbeelding toont  een maatwerk productiemachine, specifiek ontwikkeld om tegemoet te komen aan de unieke eisen van onze klant. Een van de cruciale doelstellingen was de mogelijkheid om dagelijks 2000 producten te verwerken met slechts twee operators. Ons ontwerp voldoet niet alleen aan deze eis door een combinatie van efficiëntie en veiligheid, maar biedt ook de flexibiliteit om in de toekomst te schalen. Dit betekent dat de machine zo is ontworpen dat deze later uitgebreid kan worden om de productiecapaciteit te verhogen, terwijl het aantal benodigde operators vermindert.  De aanpak garandeert niet alleen dat de huidige productiedoelstellingen worden behaald, maar ook dat de machine zich kan aanpassen aan toekomstige productiebehoeften, waardoor onze klanten een duurzame investering in handen hebben die meegroeit met hun bedrijf.