Design

Studio

Wij laten onze designs
voor zich spreken

Balie links onder Studio

You name it, we design it.
Van een enkelstuks designer object tot aan visualisaties van nog te produceren producten, ook voor de vraagstukken waarbij de esthetiek belangrijk is kan je bij Flinc terecht. Wij matchen de uitstraling van het product met het verhaal. De diensten die wij uitvoeren zijn divers, zo helpen wij bij het vormgeven van concepten tot aan massa geproduceerd producten. Designen wij creatieve verpakkingen of heldere handleidingen. Het 3D model als visuele tool om het verhaal te vertellen. Zo maken wij fotorealistische renders en animaties, configuratoren en AR & VR presentaties. Sprekend design voor digitale en fysieke producten.

3D product visualisatie

Your idea, we’ll do the rest.

Wat kunt u verwachten van ons?

Wij zijn creatievelingen. Het creatieve proces in productontwikkeling begint met het genereren van ideeën. Ons team organiseert brainstormsessies om nieuwe en innovatieve concepten te bedenken. Deze ideeën worden kritisch bekeken en de beste worden gekozen voor verder onderzoek. Vervolgens brengen schetsen en 3D modellen deze ideeën tot leven. Ze geven een eerste blik op wat mogelijk is. Digitale visualisatie transformeert deze concepten in high-fidelity prototypes. Deze prototypes zijn essentieel voor het verzamelen van feedback en het verfijnen van het ontwerp. Onze kracht zit in het kunnen vertalen van geweldige ontwerpen naar iets wat maakbaar is. Door onze ruime ervaring weten wij wat mogelijk is.

Compacte en moderne thuisbatterij voor energieopslag, geïnstalleerd in een huishoudelijke omgeving, ter ondersteuning van duurzame energiegebruik

Your idea, we’ll do the rest.

Het iteratieve proces

Feedback is cruciaal in elke stap van het creatieve proces. Het zorgt voor noodzakelijke iteraties, gebaseerd op gebruikerstests, interne evaluaties en input van belanghebbenden. Dit proces zorgt ervoor dat elk detail van het productontwerp perfect aansluit bij de behoeften van gebruikers en de doelstellingen van het merk. Uiteindelijk wordt de creatieve visie omgezet in een tastbaar product, klaar voor productie. Dit onderstreept het belang van samenwerking tussen ontwerpers, ingenieurs en de verkopers voor marktinnovatie en onderscheidend vermogen.

3D Product visualisatie

Wat is dat dan precies? Een foto die gemaakt is door middel van een computer met specifieke software is een product visualisatie. De basis is een 3D model waarin texturen, verlichting en materialen worden toegevoegd.

De look & feel van uw product kan vooraf bepaald worden door de flexibiliteit van de software. Daarnaast kunnen we video’s en afbeeldingen creëren die met een normale camera niet mogelijk zijn. Denk hierbij aan het verkleuren en vervormen van het product, fade in en fade out van componenten en exploded views. Uw eigen fantasie is hierbij de enige beperkende factor. 

Door een 3D product visualisatie kan er een realistisch beeld gevormd worden van hoe een product eruit zal zien. Hierdoor zijn wij in staat om bedrijven te helpen met het maken en evalueren van ontwerpen. 

3D product visualisatie
Buitenboordmotor gemonteerd aan de achterkant van een boot, klaar voor gebruik op open water, benadrukt kracht en moderne technologie

Van idee tot werkelijkheid

Onze innovatieve buitenboordmotorbehuizing is het resultaat van een doordacht ontwerpproces. Na meerdere ontwerpen te hebben overwogen, kozen we voor het ontwerp dat het beste voldeed aan onze criteria. Dit ontwerp werd vervolgens omgezet in 3D-modellen, waarmee we verschillende variaties konden testen en visualiseren. Na een serie renders om het uiteindelijke ontwerp te verfijnen, brachten we het concept tot leven met 3D-geprinte prototypes. Dit zorgvuldige proces leidde uiteindelijk tot de creatie van een succesvol product dat innovatie in buitenboordmotortechnologie belichaamt.