3D product visualisatie​

Wij vertalen ideeën naar 3D product visualisaties

3D Visualisaties

Met het gebruik van 3D product visualisatie’s kunnen verschillende doelen bereikt worden. Het kan namelijk een hulpmiddel vormen tijdens een ontwerpproces om vormen, materialen en kleuren te bepalen zonder dat hier fysieke modellen voor gemaakt worden. U kunt ons ook inschakelen als u 3D visualisaties gaat inzetten voor marketing doeleinden. Denk hierbij aan beeldmateriaal voor uw website, reclamefolders, uitlegvideo’s, handleidingen, brochures, social media posts. 

Onze werkwijze

Wilt u een concept of idee verder ontwikkelen? Dan kunnen we u gedurende elke fase ondersteunen met een 3D product visualisatie. Daarnaast hebben wij ook de kennis en kunde in huis om een 3D render om te zetten naar een fysiek product. 

Kennismaking

Gedurende de kennismaking willen we samen het probleem gaan definiëren. Hierbij nemen we alle wensen en eisen mee. Daarnaast kijken we ook naar het einddoel en naar welk plan van aanpak hier het best bij past.

Specificaties

Voordat we met de eerste concepten aan de slag gaan, moeten we weten in welke afwerking de 3D product visualisatie aangeleverd moet worden. Dit zorgt namelijk voor de juiste uitstraling. Dit kan gedurende het proces altijd nog bijgesteld worden.

Concept

In de tweede fase presenteren wij enkele concepten die allemaal aansluiten bij de vastgestelde eisen en wensen. Samen kiezen we met u één of meerdere concepten die geheel worden uitgewerkt.

Eindproduct

3D product visualisaties kunnen in alle gangbare video en afbeelding formaten worden aangeleverd. Daarnaast is iedere resolutie mogelijk. Er zijn hier namelijk geen beperkingen in. Er is ook de mogelijkheid om het model middels AR (augmented reality) formats te uploaden.

Compacte en moderne thuisbatterij voor energieopslag, geïnstalleerd in een huishoudelijke omgeving, ter ondersteuning van duurzame energiegebruik

You name it, we render it

3D Product visualisatie

Een foto die gemaakt is door middel van een computer met specifieke software is een product visualisatie. De basis is een 3D model, de digital twin, waarin texturen, verlichting en materialen worden toegevoegd.

De look & feel van uw product kan vooraf bepaald worden door de flexibiliteit van de software. Daarnaast kunnen we video’s en afbeeldingen creëren die met een normale camera niet mogelijk zijn. Denk hierbij aan het verkleuren en vervormen van het product, fade in en fade out van componenten en exploded views. Uw eigen fantasie is hierbij de enige beperkende factor. 

Door een 3D product visualisatie kan er een realistisch beeld gevormd worden van hoe een product eruit zal zien. Hierdoor zijn wij in staat om bedrijven te helpen met het maken en evalueren van ontwerpen. Al vroeg in de ontwikkeling van een product helpt een product visualisatie.

3D product visualisatie

Your idea, we’ll do the rest.

Wat kunt u verwachten van 3D product visualisatie?

Realisme, of juist surrealisme. het highlighten van specifieke onderwerpen. Alles kan. wij zorgen dat het aansluit op uw wensen.

De duur van het renderen en visualiseren van een product hangt af van de complexiteit van de video of afbeelding. De meeste tijd wordt hierbij geïnvesteerd in het opzetten van een 3D omgeving waarin texturen, lichtinval, materialen en eventuele animaties in verwerkt zijn. 

Bij Flinc beschikken we over krachtige PC’s en up to date software, zodat u nooit langer hoeft te wachten dan noodzakelijk. De inzet van een plek met vele computers en onze renderfarms ondersteunen hierbij. 

De kosten voor het visualiseren van een product hangt sterk samen met de complexiteit van de totale opzet. Een wat simpeler product met maar enkele onderdelen is eenvoudiger in beeld te brengen dan een complexe industriële systemen, waarbij de onderdelen geanimeerd worden. We komen graag met u in contact om uw wensen te bespreken.

 

Wij werken graag met:

Onze 3D product visualisaties hebben al veel bedrijven geholpen om tot een mooi project te komen. Wij werken graag met onderstaande partijen.

Kennis van design én engineering

Flinc ondersteunt u in het gehele ontwikkelproces van een product. Het visualiseren is van een product is slechts een klein gedeelte van het gehele traject. Als geen ander snappen wij hoe een product in elkaar zit en met welke technieken het geproduceerd wordt. Zo kunnen wij u ontzorgen van A tot Z. Wij laten onze software systemen met elkaar communiceren door middel van makro’s en scripts en dat is wat ons nou juist uniek maakt. Grote batches van afbeeldingen en modellen kunnen wij gemakkelijk automatiseren. Zo kunnen wij nog meer waarde voor u creëren. 

Bij een samenwerking zorgen wij ervoor dat alles ten aller tijde goed komt. Wij steken graag de handen uit de mouwen en zijn een flexibel team. Met onze skills helpen we bedrijven en maken we de wereld graag een beetje mooier. 

Eerdere projecten

Bekijk hier een greep uit onze eerdere projecten als industrieel product ontwerpbureau.
Al onze projecten bekijk je in ons portfolio.

3D Product visualisatie

Visualiseer uw nieuwste producten en ideeën

We bekijken het probleem samen met onze opdrachtgevers, zodat we tot een bijpassende oplossing kunnen komen. In veel gevallen zijn dit problemen waarvan de oplossingen nog niet bestaan. Dit is voor ons geen probleem, omdat we gespecialiseerd zijn in het oplossen van complexe vraagstukken. Met onze moderne werkplaats schakelen wij moeiteloos tussen de ontworpen modellen en fysieke producten. 

Meet our team

Het plezier in ons werk is terug te zien in de behaalde resultaten. Door heldere communicatie en onze veelzijdige kennis en kunde zijn we in staat om u van A tot Z te helpen. Hierbij staat onze no nonsens aanpak centraal. 

Het is staat stellen van uw ambitie is ons bestaansrecht. Wij als technische creatievelingen halen ons plezier uit het succes van andere. Als jonge makers kunnen we snel schakelen en staan wij altijd open voor nieuwe ideeën. U bent altijd van harte welkom!

 

3D product visualisatie

Veelgestelde vragen

Over 3D product visualisatie krijgen wij regelmatig vragen. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen met een 3D product visualisatie hebben wij de meeste gestelde vragen hieronder opgenomen. Is uw vraag toch nog niet beantwoord? Dan kunt het het beste contact met ons opnemen.

Met specifieke software ontworpen foto’s, video of animatie. Hiermee kan het materiaal, textuur, opbouw en kleur aanpassen. Hierdoor ontstaat een realistisch beeld van het product. Dit kan gebruikt worden voor het evalueren van een ontwerp, maar ook voor marketing doeleindes. 

Dit wordt niet alleen gebruikt voor het visualiseren van een idee, maar ook om het design verder te optimaliseren. Daarnaast kunnen de verschillende weergaves zoals een exploded view, fade in of fade out beelden creëren die nooit met een echte camera gemaakt kunnen worden. Dit kan worden ingezet ter verduidelijk van de werkzaamheid of voor marketing doeleindes. 

Hoelang dit duurt hangt sterk af van de wensen en eisen van het ontwerp. Ook beïnvloed  de complexiteit van het te ontwerpen idee de totale ontwerp-tijd. 

Er is geen vaste prijs voor een 3D product visualisatie. De prijs hangt sterk af van de eisen en wensen van het ontwerp. Ook beïnvloed  de complexiteit van het te ontwerpen idee de prijs.