Product ontwerpbureau

Als product ontwerpbureau onderscheiden wij ons doordat we zowel op het gebied van design als engineering de juiste kennis in huis hebben.

Wij vertalen ideeën naar fysieke producten

Product ontwerpbureau

Een industrieel product ontwerpbureau vertaalt ideeën naar fysieke producten. Daarnaast kan je ons inschakelen wanneer je een bestaand product wilt verbeteren.

Onze werkwijze

Wij kunnen u helpen bij alle stappen die nodig zijn om van een idee naar een tastbaar product te komen. Zowel voor het productontwerp als de ontwikkeling van het product, hebben wij de nodige ervaring in huis.

Kennismaking

Na een kennismaking zetten we het probleem op papier met daarbij de belangrijkste eisen en wensen. Op basis hiervan doen we een voorstel (eventueel met een simpel 3D model).

Concept

In de tweede fase presenteren wij enkele concepten die allemaal aansluiten bij de wensen van de klant. Hier kiezen we samen met de klant één of enkele concepten welke tot prototypes worden uitgewerkt.

Prototype

De resultaten van deze prototypes worden naast het programma van eisen en wensen gehouden zodat er een enkele keuze kan worden gemaakt.

Eindproduct

De keuze hierin werken we uit tot op productieniveau inclusief technische tekening. Zo komen we tot een tastbaar eindproduct, wat tijdens het proces al voortdurend is getest.

You name it, we design it.

Productontwerp

Samen met u als opdrachtgever schetsen we een duidelijk beeld van het probleem. Hierin sommen we de belangrijkste punten op, zodat we met een compleet beeld aan het productontwerp beginnen.

Vanuit het probleem, idee of de uitdaging beginnen we met het maken van een productontwerp. Dit wordt standaard uitgewerkt in een 2D conceptontwikkeling. Vervolgens wordt deze door vertaald naar een 3D CAD model, zodat deze van alle aanzichten kan worden bekeken.

Het ontwerpproces heeft een iteratief karakter. Dit wil zeggen dat we bij iedere fase na evaluatie mogelijk ook stappen terug moeten zetten, om zo tot het beste eindresultaat te komen. 

Product ontwerpbureau

Wij werken graag met:

Als product ontwerpbureau hebben we al vele mooie projecten uit mogen voeren. Wij werken graag met onderstaande partijen.

Product ontwerpbureau

Your idea, we’ll do the rest.

Productontwikkeling

Als product ontwerpbureau onderscheiden wij ons doordat we zowel kennis op het gebied van design als engineering. Flinc Productontwikkeling beschikt over verschillende CAD licenties. Binnen het technische tekenpakket kunnen wij modellen maken gereed voor productie, krachtberekeningen, en technische tekeningen. Ook hebben wij productvisualisatie software waarmee wij fotorealistische afbeeldingen en video’s kunnen maken.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit onze moderne werkplaats direct prototypes te realiseren. Zo kan er binnen no-time geschakeld worden tussen het CAD model en het fysieke product. Hierdoor slagen wij erin om de time to market van onze projecten enorm te verlagen.

Product ontwerpbureau met kennis van design én engineering

Als product ontwerpbureau hebben we zowel expertise op het gebied van design als engineering. Deze combinatie zorgt ervoor dat we tijdens de designfase, direct al de focus kunnen leggen op de esthetiek en functie van het product. Dit maakt ons als bedrijf breed inzetbaar binnen alle aspecten van het ontwerpproces. U kunt zowel bij ons terecht met een goed idee als een bestaand product.

Flinc houdt altijd een korte lijn met de klant en probeert hierin altijd helder te communiceren zodat er geen misverstanden ontstaan.

Industrieel product ontwerpbureau
Industrieel product ontwerpbureau

Industrieel product ontwerpbureau met ervaring

Wij zijn een industrieel product ontwerpbureau met ervaring in het leveren van innovatieve en creatieve oplossingen aan onze klanten. Ons team bestaat uit ervaren professionals die gepassioneerd zijn over het creëren van hoogwaardige producten die voldoen aan de behoeften van onze klanten.

Van concept tot uitvoering werkt ons team van ingenieurs en ontwerpers met jou samen om je ideeën tot leven te brengen. Zo weten we als industrieel product ontwerpbureau zeker dat je tevreden zal zijn met het eindresultaat. 

Eerdere projecten

Bekijk hier een greep uit onze eerdere projecten als industrieel product ontwerpbureau.
Al onze projecten bekijk je in ons portfolio.

Industrieel product ontwerpbureau

Maak van jouw ideeën werkelijkheid

Samen met onze opdrachtgevers bekijken we het probleem dat we gaan oplossen. In veel gevallen zijn dit oplossingen die nog niet bestaan. Als product ontwerpbureau zijn wij gespecialiseerd in complexe vraagstukken. Met onze moderne werkplaats schakelen wij moeiteloos tussen de ontworpen modellen en fysieke producten.

Meet our team

Wij van Flinc vinden ons werk leuk, en dat zie je terug in de eindresultaten. Onze veelzijdigheid binnen het vakgebied in combinatie onze heldere communicatie skills zijn een goede combinatie. Wij hebben een no nonsens aanpak. Zo krijgt u de meeste waar voor uw geld.

Ons bestaansrecht is het in staat stellen van anderen om hun ambities waar te maken. Als creative techneuten halen wij plezier uit het succes van anderen. Wij zijn makers die altijd met plezier bezig zijn met ons werk. Als jonge gasten staan wij altijd open voor vernieuwende ideeën. Aarzel daarom niet en plan een gesprek in met ons.

Product ontwerpbureau

Veelgestelde vragen

Als product ontwerpbureau krijgen wij regelmatig vragen over ons vakgebied. Om jou als productiebedrijf zo goed mogelijk te helpen, hebben we op onderstaande vragen al antwoord gegeven. Heb je nog een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Hoofdzakelijk werken wij met metaal of kunststof, maar ook hout, composiet, en verschillende schuimen vallen binnen het bereik. Wij, als industrieel product ontwerpbureau, beheersen de CAD vaardigheden om te ontwerpen voor vrijwel alle materialen. Daarbij zoeken wij altijd de geschikte productiepartners. Samen met de expertise van de productiepartners is vrijwel alles mogelijk.

Wij werken niet met edelmetalen en gevaarlijke stoffen. Maar met onze productiepartners is veel mogelijk.

Samen met de opdrachtgever schetsen we een duidelijk beeld van het probleem. Hierin sommen we de belangrijkste punten op. Des te meer informatie des te beter wij het product kunnen vormgegeven.

Bij ons als industrieel product ontwerpbureau hangt het ook erg af van het aantal mensen dat wordt ingezet op een project en het verschil in complexiteit van het product. Een gemiddeld ontwerptraject duurt tussen de 3 en 9 maanden.

Dit gaat ook hand in hand met de duur van het project. Het gros van de projecten kost tussen de €10.000 en €30.000 maar dit kan dus sterk variëren.