The Greenhouse Utrecht

Duurzame kroonluchter

The Greenhouse Utrecht

Duurzame kroonluchter

The Greenhouse is een circulair paviljoen in Utrecht op de voormalige locatie van de knoop-kazerne aan de Croeselaan.
Het project is het initiatief van Structon, Facilicom, Ballast Nedam en Albron. De visie achter het greenhouseproject is om zo ecologisch en groen mogelijk te zijn met het idee om een zo klein mogelijke footprint achter te laten op de wereld.
Binnen deze visie is Monolyt uit Arnhem benaderd om twee grote duurzame kroonluchters te ontwerpen. in samenwerking met monolyt is het ontwerp tot stand gekomen.
Het eindresultaat zijn twee kolosale kroonlichters van ruim 4m doorsnede bestaande uit een revolver kern. Door deze revolver lopen gebruikte koperen buizen met totaal 40 energie zuinige lichtbronnen.